Tot 10 tellen

Op 4 november behandelde juf Liesbeth de poster tegen pesten: “tot 10 tellen”:
Na schooltijd ga ik altijd buiten spelen met kinderen uit de buurt. Soms heb ik er de pest in omdat er oneerlijk wordt gespeeld.
Dat vind ik echt gemeen. Ik voel me soms boos worden en wil schoppen, duwen. Maar natuurlijk is dat niet goed. Dus tel ik tot tien en haal diep adem. Dat helpt. Ik voel me weer rustig worden. Alles lijkt meteen minder erg en we kunnen weer lekker samen verder spelen. Tel jij ook wel eens tot tien? Het helpt echt.

Een paar leerlingen van unit 3/4 voerden een toneelstukje op. Ze waren een balspel aan het spelen met elkaar. Maar één kind kreeg steeds de bal niet... Heel boos worden en ruzie maken is helemaal niet leuk. Dus dan tot tien tellen en heel diep adem halen. Hierna zongen we gezamenlijk het lied: we pesten niet.

Klik op de foto voor het album.