We kregen een uitnodiging van de boer en boerin van de Heihoeve in Giessenburg. Omdat zij het belangrijk vinden dat mensen weten hoe het er aan toe gaat op een boerderij en waar ons voedsel vandaan komt, laten zij graag hun boerderij zien aan mensen.

Op dinsdagmiddag 29 mei was groep 3/4 aan de beurt, op woensdagmorgen de kleuters. We begonnen bij de melkkoeien en gingen vanaf daar richting de kalfjes. Sommige kinderen vonden het best een beetje spannend om een koe te aaien of een kalfje aan hun hand te laten likken, maar ze vonden de koeien toch vooral wel erg leuk. Aan het einde had de boerin lekkere melk en een snoepje voor ons. De kinderen mochten daar ook nog kalfjes voeren en zelf proberen of ze een koe konden melken bij een nepkoe. Ook mochten de leerlingen nog even in de trekker, speciaal voor de foto.

Nogmaals heel erg bedankt voor het bezoek! Op school werken we op dit moment nog verder aan het thema boerderij.